Choď na obsah Choď na menu

Y-2C 1914 Prince Henry Vauxhall

21. 8. 2016

Model: Y-2C 1914 Prince Henry Vauxhall

Mierka: 1/47

Roky výroby: 1970-1984

Popis:

Podobne ako väčšina ďalších modelov z tohto obdobia, je aj tento Vauxhall krásne do detailov vykonaný. Na rozdiel od mnohých iných Yesteryearov šesťdesiatych až osemdesiatych rokov sa jeho farebné prevedenie do značnej miery drží podoby skutočného historického Vauxhallu Prince Henry. Model Y-2C mal za dlhú dobu svojej výroby niekoľko zaujímavých variantov, ale len málo sa ich objavilo do roku 1972, kedy sa montoval na kovových kolesách.

Odliatky karosérie a podvozku Vauxhallu neprešli do roku 1972 žiadnymi zmenami. Asi po roku výroby modelu konštruktéri vystužili upevnenie svetiel na ráme čelného skla. Na ich zadnú stranu pridali malú pozdĺžnu výstuhu. To je všetko:)

Vauxhallom skončila éra subtílnych kovových modelov Yesteryear, ktoré predstavovali hlavne automobily z obdobia začiatku dvadsiateho storočia a krátko po prvej svetovej vojne. Lesney a neskorší vlastníci značky Matchbox sa k tomuto obdobiu vracali, ale ich modely po roku 1973 už nikdy nemali toľko jemných detailne vykonaných kovových súčiastok.